DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Vlastníci: Východoindická obchodní společnost

Jack Sparrow

Hector Barbossa

Kapitáni: Jack Sparrow (3 roky)

Hector Barbossa (10 let +)

Typ: galeona

Rychlost: nejrychlejší loď v Karibiku

Zbraně: 32 kanonů

Osud: potopena Východoindickou obchodní společností, později vyzdvižena Davym Jonesem, za třináct let zničena Krakenem a následně obnovena ve Skříňce Davyho Jonese, následně byla poražena lodí Pomsta královny Anny a zakleta do lahve

Černá Perla je nechvalně známá pirátská galeona, původně obchodní loď vlastněná Východoindickou obchodní společnosti pod názvem Wicked Wench. Jejím prvním kapitánem byl Jack Sparrow, který splnil mnoho smluv na účet společnosti. Nicméně poté, co Jack odmítl provést jistý úkol, vůdce společnosti Cutler Beckett nechal potopit Wicked Wench a Jacka navždy označil za piráta. Poté, co se Jackovi nepodařilo vyzvednout svou loď, vyhledal kapitána Bludného Holanďana: Davyho Jonese. Jones vyzvedl Perlu z mořských hlubin v perfektním stavu, kromě spáleného trupu a plachet což vedlo Jacka k přejmenování na Černou Perlu. Jones za to žádal, že za třináct let nastoupí Jack na sto let do služby na palubu Holanďana.

"Černá Perla? O ní jsem slyšel vyprávět. Skoro deset let drancovala lodě a vesnice. Nikdy nikdo nezůstal živ."

Bludný Holanďan

Vlastníci: Kalypsó

Davy Jones

Cutler Beckett

Will Turner

Kapitáni: Davy Jones

Will Turner

Typ: galeona

Délka: 170 stop

Zbraně: 46 kanonů, 2 trojité kanony na přídi

Bludný Holanďan je obávaná nadpřirozená galeona. Jeho rychlost je obrovská, dokáže ho předstihnout pouze Černá Perla. Kalypsó ji darovala Davymu Jonesovi, aby s ní vykonával úkol, který mu zadala. (viz článek Davy Jones). Poté, co došlo k zvratu mezi Jonesem a Kalypsó (opět viz článek Davy Jones) byl Holanďan pokryt chaluhami a nabyl strašidelného vzhledu. Po staletí na jeho palubě sto let pracovali nebozí námořníci nabraní Davym Jonesem a zvuk varhan na které kapitán lodi noc, co noc hrál se rozhléhal po celé lodi. Holanďan se dokáže potopit pod hladinu a pak opět vyplavat. Kde byl Holanďan, byl i děsivý Kraken!

"Holanďan pluje tak, jak si jeho kapitán přeje!"

Císařovna

Vlastníci: Sao Feng

Elizabeth Swannová

Kapitáni: Sao Feng

Elizabeth Swannová

Typ: džunka

Zbraně: 15 těžkých železných kanonů

Císařovna je čínská džunka vlastněna Sao Fengem. Za jeho časů sloužila jako vlajková loď. Před svou smrtí Feng daroval tuto loď společně se svým tolarem Elizabeth Swannové, v domnění, že je to Kalypsó.

"Císařovna... Sao Fengova vlajková loď..."

HMS Endeavour

Vlastníci: Královské námořnictvo

Východoindická obchodní společnost

Kapitáni: Cutler Beckett

Typ: válečná a obchodní loď

Délka: kolem 200 stop

Zbraně: 108 kanonů

Osud: zničena Černou Perlou a Bludným Holanďanem

HMS Endeavour byla vlajková loď Cutlera Becketta a armády Východoindické obchodní společnosti. Byla jednou z největších a nejsilnějších lodí společnosti. Její výzbroj byla obrovská. Loď byla plná kajut s luxusním vzhledem.

"Vlajková loď lorda Becketta a symbol moci a síly Koruny, HMS Endeavour je nejimpozantnější válečná loď na moři."

HMS Dauntless

Vlastníci: král Anglie

Královské námořnictvo

Kapitáni: James Norrington

Typ: válečná a obchodní loď

Délka: 170 stop

Zbraně: 100 kanonů

Osud: zničena hurikánem u Tripolisu

HMS Dauntless byla lodí krále Anglie. Později přešla do vlastnictví Královského námořnictva a stala se vlajkovou lodí komodora Jamese Norringtona. Kotvila v Port Royal, kde byla největší lodí a královnou přístavu.

"Dauntless je v těhlech vodách jako královna, ale rychlostí se žádná nevyrovná Interceptoru."

HMS Interceptor

Vlastníci: Královské námořnictvo

Kapitáni: James Norrington

Jack Sparrow

Anamaria

Typ: briga

Rychlost: nejrychlejší loď v přístavu v Port Royal

Zbraně: 18 kanonů

Osud: zničena za pomoci střelného prachu Koehlerem a Twiggem

Loď která ji ztvárnila: replika Lady Washington

HMS Interceptor byla briga Královského námořnictva kotvící v Port Royal, považována za nejrychlejší z lodí v přístavu.

Pomsta královny Anny

Vlastníci: Edward Teach (Černovous)

Hector Barbossa

Kapitáni: Edward Teach (Černovous)

Typ: fregata

Zbraně: 38 kanonů

2 metače Řeckého ohně

Pomsta královny Anny (dříve známá jako Concord) byla legendární loď patřící slavnému Černovousovi. Tato děsivá loď na jejichž palubách velí zombie a která se ovládá pomocí Černovousova meče porazila Černou perlu, která byla následně zakleta a vložena do lahve jako jedna z mnoha Černovousových trofejí. Na přídi lodi se nachází děsivá zbraň. Metač Řeckého ohně!

"Omluvte mě, kapitáne Sparrowe. Je mi ctí přivítat vás na palubě světoznámé lodi Pomsta královny Anny!"

Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek